PAS KAWASAN PARLIMEN LIPIS

Maklumat terkini daripada Parti Islam Se Malaysia kawasan parlimen Lipis

 • RSS Harakahdaily

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
 • RSS Beritahairan

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
 • RSS Ketua Penerangan PAS Pusat

  • Untitled 13 May 2014
   Tahun 2004 Pas Kelantan hanya majoriti 1 Kerusi saja. itu pun Dun Kemuning majoriti 2 undi aja. Aman . Tamat sepenggal. alhamdulillah. Rahsianya kerana keberkesanan tarbiah, thiqah, wala’. Walau pun org kata Pas dilanda candu wala’. Biarlah apa org hdk … Teruskan membaca →
  • Catu Air, Najib Malas Cari Maklumat. Idris Hj Ahmad 4/5/14 4 May 2014
   Catu Air, Najib Malas Cari Maklumat. Idris Hj Ahmad 4/5/14 Kenyataan Datuk Seri Najib mengatakan dasar air percuma Selangor akibatkan catuan seolah -olah beliau sudah dihinggapi penyakit pelupa atau orang mengidap penyakit ketuaan. Saya harap Datuk Seri Najib Tun Razak … Teruskan membaca →
  • Untitled 3 May 2014
   Perkara yang merosakkan jamaah, jika ada orang yg hdk paksa jamaah menerima pandangan peribadi beliau. Sebab apa berlaku begini? Dia rasa dia cerdik, orang lain tdk. Kebanyakan org mcm ini nafas tdk panjang di dlm jamaah dan perjuangan.Filed under: Politik
 • RSS Malaysiakini

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Setiap diri perlu berperanan

Posted by paslipis on 15 May 2009

Terima kasih kepada semua pengunjung blog PAS Kawasan Parlimen Lipis. Juga, jazakallah kepada yang sudi memberikan komen dan pandangan. Kami berhasrat untuk berkongsi maklumat dengan semua rakyat. Untuk itu, sudilah kiranya memperkenalkan blog ini kepada blogger dan pengguna internet  lain di seluruh alam maya.

Menghargai komen oleh`kalamdamai’ dan `umno jamban’, PAS kawasan Lipis amat memerlukan sokongan dan dokongan semua ahli dan penyokong. Setiap orang boleh memainkan peranan masing-masing. Anda boleh menjadi agen untuk tarik ahli baru. Borang ahli ada disediakan di pejabat. Secara sukarela, anda boleh menghadapi serangan maklumat dari pihak lawan samada secara lisan atau bertulis (blogger).  Yang penting, setiap orang berperanan dan bukan beralasan.

Para pejuang terdahulu telah menunjukkan contoh dan teladan dalam memainkan peranan masing-masing. Kepada pegawai kerajaan, jadikan Dato’ Abu Samah Ali sebagai perangsang. Beliau memegang jawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang dan pernah dilantik sebagai Pengarah Jabatan Agama Islam Pahang. Beliau aktif dalam PAS dan pernah diamanahkan sebagai Pesuruhjaya.

Kepada ustaz muda dan pendatang baru dalam PAS, jadikan Ustaz Ishak Abdullah sebagai motivator. Beliau merupakan tokoh pertama di kalangan ulamak yang dilantik sebagai Pesuruhjaya pada tahun 1964. Ketika itu, beliau baru berumur 28 tahun. Berapa umur kita sekarang, yang kita sifatkan terlalu muda dan baru ?

Sekiranya PAS di tempat kita masih lemah atau belum ada cawangan, jadikan Allahyarham Hj Mohd Dahlan Hj Idin sebagai teladan. Beliau merupakan pengasas PAS Pahang pada tahun 1954. Jasanya ialah menubuhkan ranting (kini cawangan) pertama di negeri ini di Kuala Kerdau, Kerdau. Seterusnya, bersama dengan Allahyarham Muhamad Yassin Salleh, ditubuhkan PAS cawangan (kini kawasan) di Temerloh.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: