PAS KAWASAN PARLIMEN LIPIS

Maklumat terkini daripada Parti Islam Se Malaysia kawasan parlimen Lipis

 • RSS Harakahdaily

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
 • RSS Beritahairan

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
 • RSS Ketua Penerangan PAS Pusat

  • SALAM SEMUA 15 November 2017
   Advertisements Filed under: Politik
  • Untitled 13 May 2014
   Tahun 2004 Pas Kelantan hanya majoriti 1 Kerusi saja. itu pun Dun Kemuning majoriti 2 undi aja. Aman . Tamat sepenggal. alhamdulillah. Rahsianya kerana keberkesanan tarbiah, thiqah, wala’. Walau pun org kata Pas dilanda candu wala’. Biarlah apa org hdk … Teruskan membaca →
  • Catu Air, Najib Malas Cari Maklumat. Idris Hj Ahmad 4/5/14 4 May 2014
   Catu Air, Najib Malas Cari Maklumat. Idris Hj Ahmad 4/5/14 Kenyataan Datuk Seri Najib mengatakan dasar air percuma Selangor akibatkan catuan seolah -olah beliau sudah dihinggapi penyakit pelupa atau orang mengidap penyakit ketuaan. Saya harap Datuk Seri Najib Tun Razak … Teruskan membaca →
 • RSS Malaysiakini

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
 • Advertisements

Di sebalik BN tak bertanding di Penanti

Posted by paslipis on 19 May 2009

Harakah melaporkan: “KUALA LUMPUR, 19 Mei (Hrkh) – Keputusan BN tidak bertanding dalam pilihan raya kecil Dun Penanti membuktikan bahawa Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak akur dengan kejayaan dan sokongan rakyat terhadap kerajaan Pakatan Rakyat mentadbir Pulau Pinang”.

Walaupun BN tidak bertanding di DUN Penanti, pilihanraya kecil itu besar kemungkinan akan berlaku. Ini kerana, dikatakan sudah ada calon bebas yang akan menentang calon Pakatan Rakyat. Samada mereka ditaja atau tidak, keputusan BN itu tidak membuahkan pengumuman menang tanpa bertanding.

Jika benar BN tidak bertanding, adakah ia akan memahat sejarah. Sebuah parti yang memerintah kerajaan pusat tidak sanggup menghadapi pilihan raya kecil. Dari satu sudut, ia memberi makna bahawa BN tak yakin menang. Namun, politik menuntut kebijaksanaan. Saya yakin mereka mempunyai strategi tertentu yang sukar dibaca. Usah terperangkap dengan muslihat mereka.

Seperti yang dicatat dalam buku Intifadhah Pilihan Raya Bersama Bulan Purnama, terdapat perbezaan antara yang tewas di medan perang dengan medan pilihan raya. Di medan perang, tentera yang kalah ramai yang mati. Dalam pilihan raya, mereka masih hidup dan menyusun strategi untuk menawan semula kerusi tersebut.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: