PAS KAWASAN PARLIMEN LIPIS

Maklumat terkini daripada Parti Islam Se Malaysia kawasan parlimen Lipis

Pejabat PAS-PKR Lipis kini berjiran

Posted by paslipis on 22 May 2009

Dengan pembukaan pusat komersil di Bandar Baru Lipis, sahabat Pemuda telah mengusahakan pejabat baru PAS Kawasan Lipis dengan memilih 1 unit tingkat atas pusat tersebut. Pejabat baru telah menggantikan pejabat lama di markas Tempoyang yang sering dinaiki air selepas hujan. Kibaran bendera PAS di pejabat baru menjadi syiar kebangkitan di Lipis.

Sejak seminggu lepas, PKR telah menaikkan benderanya di sebelah pejabat PAS itu. Menurut sahabat, PKR juga akan membuka pejabat baru mereka. Dengan kata lain, pejabat PAS-PKR Lipis adalah berjiran. Boleh berkongsi idea untuk menghadapi Be End (Bn), yang mana pejabat parti-parti komponen mereka masih kekal di bandar Lipis (Lama).

Sokongan ahli dan penyokong perlu untuk mempertahankan hayat pejabat PAS di Bandar Baru. Kos sewaan RM550, tanpa mengambil kira bil utiliti dan kos pengurusan lain. Terdapat juga kebimbangan sahabat sekiranya ada pihak yang cemburu dengan kibaran bendera PAS, lalu mengambil jalan pantas membeli bangunan tersebut. Akhirnya, pejabat terpaksa berpindah. Infak bulanan seminima RM700 mahu diperolehi setiap bulan. Kami mohon dokongan dan sokongan para dermawan dari seluruh alam untuk membantu PAS Kawasan Lipis.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: