PAS KAWASAN PARLIMEN LIPIS

Maklumat terkini daripada Parti Islam Se Malaysia kawasan parlimen Lipis

 • RSS Harakahdaily

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
 • RSS Beritahairan

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
 • RSS Ketua Penerangan PAS Pusat

  • SALAM SEMUA 15 November 2017
   Advertisements Filed under: Politik
  • Untitled 13 May 2014
   Tahun 2004 Pas Kelantan hanya majoriti 1 Kerusi saja. itu pun Dun Kemuning majoriti 2 undi aja. Aman . Tamat sepenggal. alhamdulillah. Rahsianya kerana keberkesanan tarbiah, thiqah, wala’. Walau pun org kata Pas dilanda candu wala’. Biarlah apa org hdk … Teruskan membaca →
  • Catu Air, Najib Malas Cari Maklumat. Idris Hj Ahmad 4/5/14 4 May 2014
   Catu Air, Najib Malas Cari Maklumat. Idris Hj Ahmad 4/5/14 Kenyataan Datuk Seri Najib mengatakan dasar air percuma Selangor akibatkan catuan seolah -olah beliau sudah dihinggapi penyakit pelupa atau orang mengidap penyakit ketuaan. Saya harap Datuk Seri Najib Tun Razak … Teruskan membaca →
 • RSS Malaysiakini

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
 • Advertisements

Hujan emas di Manek Urai

Posted by paslipis on 3 June 2009

Manek Urai tiba-tiba menjadi terlalu istimewa. Ia menjadi sebutan dan perhatian para menteri. Para penduduk di Laloh, Lata Rek, Chuchuh Puteri, Manek Urai Lama dan Manek Urai Baru kini seolah-olah menerima hujan emas.

Akhbar urus perdana menyiarkan gambar ketua penerangan umno beraksi sebagai seorang penoreh getah. Kononnya hendak selami kehidupan rakyat dan merasai perit jerih menyara keluarga. Saya ceritakan perkara ini kepada YDP PAS Lipis. Beliau begitu geli hati dan berharap batang getah tidak rosak gara-gara Umno nak mendapatkan undi.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan pula meminta supaya gerakkan jentera di Manek Urai. Tapi, kita kena ingat. Jentera yang dimaksudkan tersebut bukan dari umno tapi milik kerajaan. Beliau meminta Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA), Jabatan Penerangan dan RTM bergabung untuk mendasari hati penduduk (Sumber: UM, 3/6/09, ms 8).

Wahai pak menteri. Ramai lagi rakyat yang melarat di Malaysia ini. Dari Perlis hinggalah ke Sabah, mereka juga perlukan perhatian. Mereka juga rakyat 1 Malaysia. Untuk mendapatkan 1 kerusi DUN, semua tumpuan hanya di tumpukan di Manek Urai. Kalau betul hendak selami kesusahan hidup rakyat, datanglah selepas pilihan raya nanti.

Membantu rakyat adalah bagus. Tetapi memberikan bantuan menjelang pilihan raya adalah mengesahkan bahawa bantuan itu bersifat `ada udang di sebalik mee’. Kepada penduduk Manek Urai, bersyukurlah dengan durian runtuh yang diterima. Tapi ingat, berilah undi kepada calon Pakatan Rakyat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: